BEZPIECZEŃSTWO ŻYWIENIA



W ramach innowacji pedagogicznej: „Bezpieczny uczeń- bezpieczny świat” realizowano kolejne działania z zakresu bezpieczeństwa. W miesiącu marcu priorytetem było bezpieczeństwo żywienia. Miało ono na celu kształtowanie w uczniach poczucia odpowiedzialności za własne zdrowie oraz potrzeby prowadzenia zdrowego trybu życia poprzez uprawianie sportu i spożywanie zdrowej żywności.

Uczniowie klasy III przygotowali przepisy na dania zawierające zdrowe i wartościowe dla organizmu produkty tj. warzywa, owoce, pieczywo pełnoziarniste itp. Następnie według w/w receptur sporządzono posiłki, które wspólnie spożyto.

Klasa piąta wykonała natomiast plakaty, broszury informacyjne oraz prezentacje multimedialne zawierające odpowiedzi na pytanie jak być zdrowym i wysportowanym.

Stopień trudności wykowywanych projektów był wysoki gdyż opracowano je w języku angielskim, jednak wszyscy doskonale sobie poradzili z tymi zadaniami.

2015-2016

2015-2016


© PSP Zaborów 2016